De omgeving van Tavira

Appartement huren in Tavira

De Igreja da Misericórdia

(Kerk van Barmhartigheid van Tavira)

Deze kerk is gebouwd in 1541—1551 en ontworpen door André Pilarte, die ook deelnam aan de bouw van het Jerónimos-klooster in Lissabon.

Kerk van Barmhartigheid van Tavira
Kerk van Barmhartigheid van Tavira

Renaissancestijl

De kerk is in renaissancestijl, het dak wordt ondersteund door 8 pilaren met daarop renaissancistische kapitelen.

Decoratie kerk van Barmhartigheid
Trap kerk van Barmhartigheid
Decoratie kerk van Barmhartigheid
Decoratie kerk van Barmhartigheid

Decoratie

De decoratie bestaat uit een reeks blauwe en witte tegelpanelen, uit de 18e eeuw, die de 18 werken van barmhartigheid tonen (geestelijke werken, lichamelijke werken en het leven van Christus).

Het wapen van Tavira

De voorgevel wordt beschouwd als een van de beste getuigenissen van de Portugese Renaissance in de Algarve. De hoofdportiek, een ronde boog met uitgebreide all’antico-decoratie van Italiaanse gravures, is bekroond met het beeld van Onze Lieve Vrouw van Barmhartigheid. Deze afbeelding, verzameld onder een baldakijn en geflankeerd door 2 fladderende engelen, bevindt zich in het midden van de figuren van Sao Pedro en Sao Paulo, met het wapen van de Stad Tavira nog steeds zichtbaar.

Wat is er nog meer te doen?

Wandeling door Barrocal

Het is een wandeling door de Barrocal van 4,5 km waar je ongeveer een uur over doet. Het startpunt is ongeveer 3 km ten noorden van Querenca aan de N524. Je kan langs de weg bij het vervallen huis parkeren. Er staat een bord met de route bij het startpunt.

Fonte de Benémola

Je kan de borden volgen met aan de linkerkant het riviertje. De Fonte de Benémola is rijk aan mineralen en zou helende krachten bezitten waar vooral mensen met artritis baat bij hebben.

De rivier moet je oversteken met stapstenen en daarna meteen linksaf met het riviertje stroomafwaarts aan de linkerkant. Het laatste stukje terug loop je langs de weg (ongeveer 5 minuten).

Querença, Tôr, Benafim

Op een oppervlakte van 392 ha is het beschermde lokale landschap van Fonte da Benémola, binnen de gemeente Loulé (Querença, Tôr, Benafim), een plaats van zeldzame schoonheid.

In het midden van de Algarve, wordt dit gebied doorkruist door de Menalva-stroom, gevoed door bronnen die het het hele jaar door water geven en zo een rijke en gevarieerde flora en fauna herbergen.

Meer dan 300 soorten planten zijn hier te zien, waaronder struiken (rozemarijn, lavendel, trovisco, tijm, mastiek, zonneroos, carrasco, mirte, aardbeiboom, es, populier, oleander…). Let ook op het voorkomen van verschillende soorten orchideeën.

De dichte vegetatie van Fonte da Benémola herbergt talloze vogels, met meer dan 100 waarneembare soorten, zoals de ijsvogel, de reiger, de witte reiger, de hop, de bijeneter en de nachtegaal.

Langs de beek kunnen aquatische soorten (vissen, schildpadden) en amfibieën (salamanders, kikkers) worden waargenomen. Hoewel moeilijk te zien, moet ook de aanwezigheid van de otter worden vermeld.

Aangezien water de grootste rijkdom van deze plaats is, is ook al het gebouwde erfgoed dat ermee verbonden is van belang: molen, levada’s, dammen…

Bereid je zintuigen voor om al het moois van deze plek in je op te nemen en loop langs de gemarkeerde paden, naast de beek, in een wandelroute van 4,5 km (route “Fonte da Benémola”).

Wandeling Trilho nw
de Barrocal
Kaart van wandeling Barrocal nw

Autoroute door de heuvels van Barrocal

Loule
Loule
Loule
Loule

Deze route start bij Loule en is ongeveer 50 kilomer. Via Loule ga je naar Querenca over de N396.

Vanaf Querenca kan je richting Corcitos via de N524.

Vervologens ga je via de N124 naar Salir.

Ongeveer 3 km na Querenca kan je de wandelroute volgen van Fonte da Benémola.

Loule

Loule is een levendige marktplaats. Deze stad ligt landinwaarts ten noordwesten van Faro en was lang voor de opkomst van de badplaatsen een belangrijke stad. Het is de bestuurlijke hoofdstad van de streek. Er staan witte huizen langs de rechte straten in het oude centrum dat is gebouwd rond de gotische Igreja Matriz (13e eeuw).

De Oude klokkentoren

De oude klokkentoren was ooit de minaret van een moorse moskee, het enige deel van het oorspronkelijke gebouw dat nog intact is.

In het opvallende gebouw in moorse stijl nabij het centrum wordt markt gehouden.

De Charmante Omgeving van Tavira

Tavira, gelegen in het zuiden van Portugal in de Algarve-regio, is een juweeltje aan de Atlantische kust dat veel te bieden heeft aan zowel toeristen als lokale bewoners. De omgeving van Tavira is doordrenkt van natuurlijke schoonheid, rijke geschiedenis en een ontspannen sfeer. Laten we eens duiken in wat deze prachtige regio te bieden heeft.

Authentieke Querenca
Tavira strand

Prachtige Stranden

Een van de meest opvallende kenmerken van Tavira en de omliggende omgeving zijn de prachtige stranden. Het gebied staat bekend om zijn zachte, gouden zandstranden die zich kilometers ver uitstrekken langs de kustlijn. Een van de meest populaire stranden is Praia de Tavira, dat gemakkelijk bereikbaar is met een korte veerboottocht over de Ria Formosa, een prachtig natuurpark dat de kustlijn van Tavira omringt.

Ria Formosa Natuurpark

Het Ria Formosa natuurpark is een beschermd gebied van adembenemende natuurlijke schoonheid en een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Het park omvat lagunes, moerassen, eilanden en zoutpannen en biedt een unieke omgeving voor vogels en andere wilde dieren. Het is een uitstekende plek voor wandelingen, vogels kijken en andere buitenactiviteiten.

Historische Schatten

Tavira zelf is doordrenkt van geschiedenis, en dit is duidelijk zichtbaar in de goed bewaard gebleven architectuur en historische bezienswaardigheden. Het kasteel van Tavira, dat dateert uit de 13e eeuw, biedt een prachtig uitzicht op de stad en de omgeving. De Romeinse brug, de oude stadsmuren en de vele kerken getuigen van een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd.

Tavira brug poort
Tavira strand
Tavira
de Barrocal

Culinair Genot

De Algarve staat ook bekend om zijn heerlijke keuken, en Tavira is geen uitzondering. In de vele restaurants en tavernes in de omgeving kunt u genieten van verse vis en zeevruchten, evenals andere traditionele Portugese gerechten. Probeer zeker de beroemde cataplana, een heerlijke stoofpot van vis en schaaldieren.

Lokale Cultuur

Tavira heeft een bruisende lokale cultuur met regelmatige evenementen en festivals. Bezoekers kunnen deelnemen aan traditionele feesten en proeven van de lokale levensstijl. De markten van Tavira zijn ook geweldige plekken om lokale ambachten en producten te ontdekken.

Tavira en haar betoverende omgeving

De omgeving van Tavira is een perfecte bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een combinatie van natuurlijke schoonheid, geschiedenis en cultuur. Of je nu ontspannen op het strand wilt liggen, de natuur wilt verkennen, de lokale keuken wilt proeven of de rijke geschiedenis van de regio wilt ontdekken, Tavira heeft voor elk wat wils. Het is een bestemming die de tand des tijds heeft doorstaan en nog steeds een van de best bewaarde geheimen van de Algarve is. Plan dus zeker een bezoek aan deze charmante stad en haar betoverende omgeving. Je zult niet teleurgesteld worden!

Client Testimonials

“A testimonial from a client who benefited from your product or service. Testimonials can be a highly effective way of establishing credibility and increasing your company's reputation.”
Client Name
“A testimonial from a client who benefited from your product or service. Testimonials can be a highly effective way of establishing credibility and increasing your company's reputation.”
Client Name
“A testimonial from a client who benefited from your product or service. Testimonials can be a highly effective way of establishing credibility and increasing your company's reputation.”
Client Name

Vakantie aan de Atlantische kust

Wil je meer informatie in het algemeen of het je een specifieke vraag, neem contact met ons op.